Meidensport

Harten voor Sport organiseert in de wijken Overvecht, Kanaleneiland, Ondiep-Zuilen en Hoograven Meidensport. Meidensport is er voor alle meiden tussen acht en twaalf jaar, maar richt zich in het bijzonder op meiden met een niet-westerse achtergrond. Uit zowel praktijk als onderzoek blijkt namelijk dat deze groep weinig lichamelijk actief is. Het is dus belangrijk hen in beweging te krijgen!

De lessen zijn één keer per week en duren één tot anderhalf uur. Tijdens de lessen komen  verschillende sporten aan bod. Hoewel voetbal en vechtsporten momenteel erg populair zijn,  worden diverse sporten aangeboden. Zo kunnen de meiden met verschillende sporten kennismaken, ontdekken wat ze leuk vinden en waar ze aanleg voor hebben. Daarnaast komen op deze manier brede basisvaardigheden aan bod zoals mikken, gooien, vangen en landen.

Buurtsportcoach Angelique

‘Dit aanbod is ontzettend nodig.  In die tien jaar dat ik Buurtsportcoach ben, ook in andere gemeentes, zie ik bijna nooit meisjes buiten sporten, alleen jongens. Het gaat niet alleen om de veilige situatie, maar meiden komen simpelweg niet aan bod op de veldjes in de wijk.’

 

 Lees hier een verslag over meidensport

Vragen?

Neem contact op met Yara Philips
06-38 4111 45
yara@hartenvoorsport.nl