Diabetes Challenge Utrecht

Deelnemers aan de Nationale Diabetes Challenge lopen elke week, gedurende 16 tot 20 weken een wandeltocht ter voorbereiding op de Challenge Week in september. Dit doen ze samen met lokale zorgverleners zoals huisartsen, praktijkondersteuners, fysiotherapeuten en diëtisten. Tijdens de Challenge Week wandelen de deelnemers drie dagen achter elkaar in Utrecht, gevolgd door een gezamenlijke wandeling met deelnemers uit het hele land tijdens het Challenge Diabetes Festival op zaterdag 29 september.

 

Meedoen als deelnemer

Wekelijks wandelen helpt je op verschillende manieren; je wordt er fysiek gezond en fit van en mentaal vrolijk en sterk. Tijdens de wekelijkse wandeltochtjes kan je vragen stellen aan zorgverleners die ook meelopen, om zo meer te weten te komen over diabetes of andere gezondheidsonderwerpen. Voorgaande edities van de Diabetes Challenge hebben meetbaar resultaat opgeleverd voor deelnemers:

 

  • Buik- en heupomvang van deelnemers nam gemiddeld met meer dan 4 cm af.
  • Voor veel mensen werd de medicatie (drastisch) verminderd en soms zelfs stopgezet.
  • Deelnemers hadden heel veel plezier in het wandelen met een groep. Veel mensen gaven hun leven een hogere waardering dan daarvoor.
  • Van de mensen met verhoogd risico op een depressie had 59% dit na de challenge niet meer.
  • 88% van de mensen wandelt door na de challenge.

Meld je hier aan voor de Diabetes Challenge bij jou in de buurt

 

Meedoen als zorgverlener

De Nationale Diabetes Challenge is een wandelinterventie voor mensen met én zonder diabetes gericht op een gezonde leefstijl. Wandelen kan worden gezien als andere vorm van consult, met meer energie voor zowel de patiënten als de zorgprofessionals. Afgelopen jaren toonde medisch onderzoek al aan dat de fysieke en mentale gezondheid van de deelnemers significant verbeterde in 20 weken tijd.

 

Meld je hier aan als zorgverlener

 

 

Contact

Wil je meer weten over de Diabetes Challenge in Utrecht. Neem dan contact op met Halima el Ghamarti: halima@hartenvoorsport.nl, stedelijk coördinator Diabetes Challenge

 

Bas van de Goor Foundation

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation (BvdGF). Tijdens de NDC werken mensen met diabetes samen met hun zorgverlener aan een betere kwaliteit van leven. Want wandelen maakt fitter en vrolijker.

Deelnemer Diabeteschallenge-Utrecht