Happy News Overvecht

Sportmix

Door: Tom Schrurs, programmamanager jeugd & volwassenen

 

Elke vrijdag staat buurtsportcoach Paul om 15.00 klaar bij Cruyff court de Watertoren om samen met kinderen lekker te gaan sporten. Het is een open inloop voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Over het algemeen komen vaak dezelfde kinderen, maar iedereen is welkom en elke week komt er wel weer iemand anders aanwaaien. Deze week komt Stefano voor het eerst. Hij is doorverwezen door de beweegmakelaar en vindt het best spannend om hier aan mee te doen. Bij een zorgprogramma is hij 7 kilo afgevallen en is hij klaar om mee te doen aan een sportactiviteit in de wijk. Om zich een beetje te oriënteren heeft hij voor de sportmix gekozen.

 

 

Paul stelt hem op zijn gemak en al snel maakt hij plezier en kan je zien dat hij het naar zijn zin heeft. “Dit maakt het werk zo leuk” zegt Paul. “Elke week is weer anders en je ziet dat de kinderen plezier maken en zich op hun gemak voelen.”

Paul doet het niet alleen. Hij wordt ondersteund door Rink, Mejid en Jolien. Rink en Jolien zijn scholarshippers, wat inhoudt dat ze in ruil voor een studiebeurs helpen bij sportactiviteiten op een pleintje bij hen in de buurt.  Mejid is een vrijwilliger die via de beweegmakelaar bij Paul terecht is gekomen. Mejid komt uit Syrië en heeft daar de sportopleiding gedaan. Voor hem is dit een mooie manier om de taal te leren en daarnaast te doen wat hij erg leuk vindt. Paul is blij met de hulp die hij krijgt: “Erg leuk en nuttig dat we dit samen kunnen doen. Zeker binnen is het soms erg druk en is het fijn dat we het samen kunnen oppakken.”

In de zomer sporten ze buiten en worden er elke keer verschillende spelletjes gedaan. Deze vrijdag zijn het met name Mejid en Rink die de activiteit leiden. Jolien praat met een aantal meiden en is licht geblesseerd. In het begin vond Jolien het best lastig om haar plekje te vinden “gelukkig voetbal ik zelf en ben ik daar best goed in. Dat dwingt respect af en daardoor kon ik snel met de kinderen een band opbouwen.” Ze is in gesprek met Senna en Sabina (zie foto). Ze zijn beste vriendinnen en komen elke vrijdag naar de sportmix. “het is heel gezellig en elke week doen we weer een andere sport. Dat vinden we erg leuk.” Ze zaten samen op korfbal, maar helaas lukte het niet om op zaterdag ook wedstrijden te spelen. Nu gaan ze allebei naar de sportmix en zit Senna op atletiek.

 

 

Ben je tussen de 4 en 12 jaar en vind je het leuk om te komen, dan ben je van harte welkom! Elke vrijdag van 15:00 – 17:00 op het Cruyff court en Krajicek Court bij Park de Watertoren (Normadreef, Overvecht).

Share your thoughts