Happy News Overvecht

99,5% van de leerlingen in Overvecht slaagt voor praktisch verkeersexamen

 

Op vrijdag 6 april vond in Overvecht het praktisch verkeersexamen plaats. Met gespannen gezichten verzamelden de leerlingen van Jenaplanschool Cleophas zich aan de Lipsosdreef, waar om stipt 9 uur het startschot werd gegeven door wethouder Lot van Hooijdonk.

 

 

In totaal namen 212 leerlingen van 10 basisscholen deel aan het praktisch verkeersexamen in Overvecht. Na Jenaplanschool Cleophas volgden De Schakel, Op Dreef, Joannes XXIII, de Johannesschool, de Marcusschool en de Gagel, de Klopvaart, Spoorzicht en de Watertoren van OBS Overvecht.

Tijdens het praktisch Verkeersexamen leggen de leerlingen op de fiets een parcours af en wordt getoetst of ze over voldoende verkeerskennis beschikken, deze kennis kunnen toepassen en veilig gedrag vertonen in het verkeer. Het praktisch verkeersexamen wordt in Utrecht georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland in samenwerking met De Fietsmeesters.

 

 

De route, die een afstand van ongeveer 4 kilometer besloeg, is met vaste bebording aangegeven. Daardoor hadden veel leerlingen de route al een keer geoefend en gingen ze goed voorbereid op pad. Een kwartier na het startschot kwam de eerste leerling over de finish. Opgelucht en optimistisch, want ‘het ging goed’. Dat gold voor bijna alle leerlingen: in totaal slaagde 99,5 procent van de leerlingen met vlag en wimpel. Dat is nog eens #HappyNews uit Overvecht!

 

Share your thoughts